Nutriționist-dietetician VS tehnician nutriționist

Atunci când ai nevoie de consiliere nutrițională, prima întrebare care îți vine în minte este ,,Care este diferența dintre un nutriționist-dietetician licențiat și un tehnician nutriționist?,,

Un nutriționist-dietetician licențiat este un profesionist din domeniul sănătății, cu trei ani de studii la care se mai adaugă doi ani de master pentru specializare. Aceștia pot lucra atât cu persoane sănătoase cât și cu persoane cu diferite probleme de sănătate prin diagnosticarea tulburărilor de alimentație si plănuirea meselor pentru gestionarea greutății.

Un tehnician nutriționist este o persoană care a urmat un curs timp de doar de 3 sau 6 luni în care a învățat câteva informații de nutriție fără practică în domeniu. Aceștia nu pot oferi sfaturi, recomandări sau diete persoanelor cu probleme de sănătate (le este interzis prin lege) ci doar recomandări generale persoanelor sănătoase.

Nutriția este un domeniu care se bazează pe știință, astfel că ea este într-o continuă schimbare, tocmai de aceea e nevoie de o continuă perfecționare. Prezența la cât mai multe conferințe, seminarii sau workshop-uri de nutriție ajută un nutriționist-dietetician să aibă cunoștințele necesare pentru a putea lucra cu orice persoană care are nevoie de ajutor atât pe partea de alimentație cât și pe partea de afecțiuni (gastrice, renale, hepatice, cardiovasculare, etc) unde acesta poate face recomandările necesare legate de nutriție.

Cea mai bună alegere va rămâne un nutriționist-dietetician licențiat deoarece aceștia au mulți ani de studiu cu examene oficiale, formare și practică. În tot acest timp, un tehnician nutriționist finalizează cel mult un curs online sau obține o pseudo-diplomă de la o instituție neacreditată.

Sfatul meu este să te documentezi cu privire la persoana căreia îi ceri ajutorul să faci alegerea corectă.

Scroll to Top